Tutaj masz wszystko . Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. [...]
policz wg wzoru jak wskazał domer, a co do diety generalnie dobór produktów ok, ale mało warzyw i owoców i trochę jałowo, może szybko się znudzić http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135440.html- Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. Zmieniony przez - [...]
Kurczaka chyba nie trzeba przedstawiać żadnemu kulturyście. Białka pochodzenia zwierzęcego są szczególnie zalecane, jeżeli chodzi o uzupełnienie aminokwasów w naszej diecie. Według World Health Organization, powinny stanowić połowę naszego dziennego zapotrzebowania na białko. Takie produkty jak drób, wołowina, chuda wieprzowina, dziczyzna czy [...]
Wracają do rozkładu makroskładników przy bieganiu. Proporcja B:T:Ww winna wynosić w posiłku lub na koniec dnia 1:3-5:1-1,5 przy założeniu,że jemy do syta, nie przejadamy się, ilość posiłków jest dowolna, nie ograniczamy sie ilościowo, ani kalorycznie. Źródłem białko powinny być (kolejność nie jest przypadkowa wartość biologiczna białka ) -Jajka, [...]
Cześć. Nowy rok, nowe postanowienia, nowe cele. Czytałam, przeglądałam, obserwowałam a wraz z nowym rokiem postanowiłam założyć swój temat i dzielić się swoimi sukcesami jak i porażkami, czerpać siły, inspirację i motywację. Tak w skrócie napiszę coś o moich ostatnich 5 miesiącach. W lipcu zaczęłam redukcję, która jak najbardziej mi odpowiadała, [...]
Bardzo ładna sylwetka i piękna talia, więc nie narzekaj BTW, jak Obliques ustawi Ci trening, to ja mogę ustawić Ci dietę. Na początek zapoznaj się z tematem Qazara '10 wskazówek żywieniowych', jest w dziale fitness w postach podwieszonych. A teraz pierwszy krok. Źródła białka to dla Ciebie będą: Jajka - rano na śniadanie Mięsa i ryby - w ciągu [...]
Bialka na kolacje mozna jesc. Ale przeciez nie tylko mleko i nabial to zrodla bialka, ale takze ryby, mieso i wiele warzyw. Nalezy wiec rozgraniczyc jedzenie nabialu od jedzenia bialka. :))) Wczoraj mialam dobry dzien. Najadlam sie najpierw napoleonki, potem wszamalam fure fistaszkow no i na kolacje jogurt(400g) z kakaem. Maz kupil jeszcze [...]
Odejmij źródła białka a dodaj źródła tłszczów i węglowodanów. W czym problem? Na potreningu.pl masz wiele opinii osób. Zmieniony przez - domer w dniu 2017-10-26 07:45:04
Nie tak. Miałaś rozpisać same białka. Chcę, byś nauczyła się rozkładać makroskładniki, więc zaczynamy od najważniejszego, czyli białka. Na razie nie chcę byś pisała mi jakie jesz potrawy. Ma być np. godzina 8 - 3 jajka, godzina 11 - 100g kuraka itp. Na razie tylko tyle. Resztą będziemy zajmować się jak nauczysz się rozkładać źródła białka, OK? [...]
I poczytaj o źródłach białka/tłuszczy i węgli, bo strasznie ubogo u Ciebie to wygląda i po kilku dniach Ci się znudzi. Poza tym, nie masz za wiele wartościowego źródła białka. Na dobrą sprawę ja tam widzę tylko 100g białka z kury.... Tłuszcze... Oleju kokosowego walisz 90g na dzień... Bez sensu. Zmieniony przez - WojtekA4 w dniu 2016-11-20 [...]
Witam mam na imię Łukasz lat 22 wzrost 182, waga 84pracuje na 3 zmiany, staż 7-8 lat, z przerwami, dlatego ze wcześniej grałem w piłkę na poziomie klasy okręgowej. Postanowiłem ze założę ten blog czy dziennik będę na bieżąco wrzucał zdjęcia sylwetki posiłków i opisy diety i treningu itp Obecnie jestem 2 tydzień na masie, waże 84, przytyłem od [...]
Cześć Preria :-) Fajnie, że udało Ci się dziś utrzymać rozkład - oby tak było codziennie. :-)) Pamiętaj też, że w posiłku zawsze powinny się znajdować źródło białka, węglowodanów i tłuszczu - czyli np. jabłko+awokado to nie posiłek. Chleb staramy się piec same, albo wybierać taki, który w składzie nie ma niepotrzebnych dodatków. Jaki jest twój [...]
Tak jak pisałam - nie trzymasz brzucha. Mięśnie są po to by ich używać cały czas ;-) nabiał często powodu miękkość ciała, wywalony brzuch itp. Jak wyeliminujesz i za źródła białka dasz mięso, jaja. Postawisz na dobre źródło ww (makaron, pieczywo są ok, ale raz na jakiś czas). Postaw na posiłki zbilansowane, żeby w żadnym nie brakowało czy to ww [...]
Na masę to jest dieta, nie ćwiczenia. Białko możesz czerpać nie tylko z nabiału, ja nie mówię, że jest zły, ale nie w takiej ilości. Masz jeszcze inne źródła białka. Korzystaj z białka w postaci tłustych i chudszych ryb (smażone, duszone, grilowane), to samo z mięsem chudsze i tłuste (też możesz smażyć, gotować, dusić, grilować), możesz też [...]
Moim zdaniem za mało kalorii jak na utrzymanie wagi bardziej wygląda na dietę redukcyjną. To samo z rozkładem makroskładników białka masz prawie 2.7 g/kg po co Ci tyle ? W zupełności wystarczy Ci 1.8g/kg. Tłuszczy też za mało daj co najmniej 1g/kg i resztę z węglowodanów. Co do samej diety wyrzuciłbym takie produkty jak: bułki grahamki, polędwica [...]
Redukcja tkanki tłuszczowej jest procesem, który wydaje się konieczny dla większości społeczeństwa. Niestety nie każdy zdaje sobie z tego sprawę, a nawet jeżeli, to sporej części osób nieszczególnie na tym zależy. Zdecydowanie powinno, ponieważ poziom tkanki tłuszczowej u mężczyzn poniżej 15%, a u kobiet poniżej 30% odpowiada nie tylko za wygląd [...]
Siemka, to 2g na kg masy ciała to styka ale wszystko też zależy od danej osoby i organizmu, od suplementacji, stażu treningowego, tego jak się prowadzisz, suplementacji mocniejszej czy leci czy nie, 2g białka całościowego na kg masy ciała to taka podstawa według mnie od czego warto zacząć i obserwować sylwetkę, trawienie, wybadac jakie źródła [...]
a gdzie jest napisane, że trzeba do każdego posiłku zjeść coś mlecznego??? może ci się pomyliło z białkiem? najlepsze źródła białka to kurczak, indyk, wołowina, tuńczyk, białko jaj.pozdrawiam.babka "hoy me he burlado de la tristeza/hoy me he librado de tu recuerdo/ya no te extrano...ya estoy curado/anestesiado/ya me he olvidado de ti..."
jeżeli nie chcesz odżywki białkowej jako źródła białka to tak na prawdę zostaje Ci tylko twaróg albo białko jaja. Tego ostatniego nie polecam bo wys.ra.sz zanim strawisz. A zatem twaróg. No ale twaróg musiałbyś pokruszyć starannie przed zmieszaniem z czymkolwiek a i tak konsystencja nie byłaby zaciekawa. A co do komponentów pozabiałkowych to się [...]